Velkommen til Skole- og Sundhedsprojekt Gambia

Link

VELKOMMEN TIL SKOLE – OG SUNDHEDSPROJEKT GAMBIA

En drøm blev opfyldt – og straks fødtes en ny

SOS-Gambia, som er en privat hjælpeorganisation, har med opførelsen af en teknisk skole i Tujering fået opfyldt en årelang drøm.

Vi har i projektet mere end 200 sponsorerede elever, hvoraf over 100 er elever i den nyopførte skole. Filosofien bag skolen – og bag SOS-Gambia er, at kunne give unge gambianere en basisindlæring kombineret med en faglig uddannelse.

Eleverne i skolen skal minimum have gennemført den grundlæggende basisskolegang som starter når børnene er 4-5 år gamle og slutter efter 9 skoleår. Mange unge, som ikke er særlige boglige er herefter tabt i det etablerede undervisningssystem – derfor giver vi dem denne alternative mulighed for at komme videre med tilværelsen i deres eget land.

Ud over undervisning i matematik og engelsk giver vi mulighed for at få udvidet kendskab til IT – samt mulighed for at tage en håndværksmæssig og teknisk grunduddannelse, som kan give mulighed for, efter de 3 års skolegang, at få et lønnet arbejde. Sidste nye skud på stammen er catering, hvor vi vil lære eleverne de grundlæggende principper mht. hygiejne, madlavning og servering.

I den forbindelse er vi nu startet med at bygge et nyt, stort skolekøkken, cafe til undervisningsbrug samt et stort klasselokale. Vores plan er, at denne bygning skal være klar til skolestart i oktober 2018.

En bøn

Vi har netop fra Genbrug til Syd fået bevilget containertransport i sensommeren 2018. Vi leder lige nu efter materialer til køkkenet – gryder, potter, pander, lysarmatur, porcelæn, bestik, borde, vaske, rulleborde, knive – ganske enkelt alt hvad der kræves for at kunne lære de unge at agere i et professionelt køkken.

Har du – eller kender du et sted der har – noget grej som kan anvendes hører vi meget gerne fra dig straks.

Vi har mange planer for skolens fremtid – i disse planer indgår fag som agerbrug, smede- og cykelværksted, samt voksenundervisning.

 

Projekter

Vores helt store satsning har været skolen i Tujering.

Vi har stadig knap 100 elever fordelt på andre skoler – disse elevers skolegang bliver sponsoreret indtil de slutter grundskolen eller den videregående uddannelse de er i gang med.

Fra opstarten af semesteret 2017 har vi godt 100 sponsorerede elever på den nye skole, og det er her vi fremover vil lægge foreningens samlede satsning.

Det koster 1200,- kr for et helt skoleår – i denne pris er inkluderet skoleuniformer, bøger og undervisning.

Se mere under fanen ‘Sponsor’

Vi er meget omhyggelige med, at alle de sponsorerede penge bliver brugt til at betale for eleven.

Den nye skole, som er opført og bliver drevet i tæt samarbejde med byen Tujereng, skal i første omgang rumme 120 – 160 elever, fordelt på 3 klassetrin. Den skal drives som teknisk skole, og vi vil finde eksterne undervisere, gerne studerende eller pensionerede danske, som kan supplere de gambianske lærere og skabe en ny, progressiv skole

Tujering skolen skal i første omgang have 3 obligatoriske fag – IT, matematik og engelsk, samt valgfag:

  • Udvidet IT
  • Teknisk og faglig grunduddannelse inden for håndværk

Vores håb for fremtiden er en udbygning af skolen, så vi kan få endnu flere unge hjulpet til en bedre fremtid i deres eget land.

Vi tilsigter at skolen på sigt skal være selvkørende. Bl.a. skal der satses på bæredygtig energi, gennem sol- eller vindenergi, samt på sigt indtægtsgivende aktiviteter gennem bl.a. udbud af voksenundervisning og salg af serviceydelser til lokalbefolkningen.

 

Sponsor

Bliv personlig sponsor for et ungt menneske.

Det koster 1.200,- for et helt skoleår. I denne pris er der inkluderet undervisning skoleuniformer og bøger.

Du kan også støtte SOS-Gambia med et medlemskab eller en donation.

Donationer – store som små – modtages med tak.

Flere af vore medlemmer har gennem tiden betænkt os med donationer i forbindelse med receptioner, jubilæer eller fødselsdage. Vil du høre nærmere – brug venligst vores kontaktformular.

 

Erhvervskontingent.

Det koster 500,- kr. årligt for et erhvervskontingent.

En sponsor fortæller.

Læs den skønne beretning fra Henning og Bente, der fik deres livs oplevelse, da de besøgte Gambia sammen med SOS-Gambia.
Historien finder du her.